Sıkça Sorulan Sorular


0507 292 15 65

Klimanın filtresi ne kadar sık aralıklarla değiştirilmeli?


Klimanızın filtrelerinin değişimi bulunduğunuz bölge ve dış ortam şartları ile yakından ilgilidir. Şehir merkezi veya araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeler de oturuyorsanız filtrelerin değişimi daha sık yapılmalı. Bir çok klima cihazının filtre kirliliği ve değişimi için sizi uyaran ışık vardır.


Klimalardaki filtre türleri ve bu filtreler bizleri nelerden korumakta?


Klima cihazlarında iki tür filtre vardır. Bunlardan Elektrostatik Filtre yumuşak polietilen çerçeve, toz ve havadaki diğer zerrecikleri yakalamakta ve böylece ısı değiştirici üstünde herhangi dış ortam etkenlerinin birikmesini önlemekte. Bu filtre değiştirilmiyor, düzenli olarak sökülüp sıcak su ve kimyasal ile yıkanıyor. Elektrostatik Filtre, elektriklenme yardımıyla bazı mikroorganizmaları da yakalamakta. Aktive Karbon Filtresi- sigara dumanı ve hoş olmayan kokuları neutralize eder ve ortamda bulunun büyüklüğü 0,0001mm büyüklüğe kadar mikroskobik tanecikleri yakalamakta.


Tek bir klima cihazı ile aynı anda iki odayı - alanı soğutup ısıtabilir miyim?


Tek bir cihaz yardımıyla, bir iç ve bir dış üniteden oluşan klimayla iki ayrı odanın ısıtılıp, soğutulması öneri edilmiyor tabi ki bu klima multisplit sistem ( bir dış ünite ve 1-2-3-4 iç üniteden oluşan cihazlar) olduğunda bu durum geçerli değildir. İki odanın tek kapısı olması veya biri, birine yakın olmaları bir nevi çözüm olabilir, bu durumda klimanızın da kapasitesini göz önüne almalısınız. Klima her iki odaya yetecek kapasitede olmalı. Doğal olarak hava akımı bir odadan diğerine geçecektir, tek sorun iki odadaki sıcaklık ve soğukluk derecelerindeki farklılık olacaktır.


Split klimaların avantajları nedir ?


1. Sessiz - bir çoğu yalnızca 26 dB(A) çalışmaktadır. 2. Kanal yok - duvar kırmanıza ve maliyeti yüksek kanal sistemine gerek yok 3. Efektif soğutma, ısıtma - yalnızca kullanılan alanı ısıtıyor/soğutabiliyorsunuz. 4. Kontrol sizin elinizde. 5. Pencereniz kapanmıyor - alışılmış pencere tipi modeller pencerenizi kapatıyor, estetik açıdan daha hoş görünüm sağlıyor ve manzaranız kapanmıyor.


VRV ve VRF Sistem klima nedir?


Temelde aynı teknolojinin üretici firmalarca farklı isimle adlandırılmış olan sistemlerdir. VRV (Variable Refrigerant Volume) Değişken Soğutucu Akışkan Debisi. VRV Daikin Klima Teknolojileri Tarafından geliştirilen ve patenti alınan isimdir. Bi sebepten dolayı VRV ibaresi telif hakları Daikina ayittir. VRF (Variable Refrigerant Flow) Değişken Soğutucu Debili Sistem. VRV, VRF Sistemin geliştirilmesindeki amaç günümüz akıllı binalarının ihtiyacını tam olarak karşılayabilmektir. Modüler yapılarıyla yüksek katlı bir binadan , bir tek villaya kadar her çeşit binalarda tam bağımsız kontrol olanağı sağlamaktadır. Bu Sistem Inverter teknolojisi ve değişken gaz debisi sayesinde yüksek oranda enerji tasarrufu sağlamaktadır.


VRV, VRF Sistem ve Multi Sistem Klimalar arasındaki fark nedir?


VRV, VRF Sistemlerde tek bir gidiş ve dönüş bakır boru hattıyla birden fazla iç ünite çalıştırılabilir. Bu fonksiyonları VRV, VRF Sistem ile Multi Sistemi ayıran ana özelliktir.


EER yada Energy Efficiency Ratio nedir?


EER Energy Efficiency Ratio, birim zamanda BTU biriminden soğutma ya da ısıtma yapabilmek için harcanılan Watt biriminden enerjiye oranıdır. Kısacası klima cihazınızın EER oranı ne kadar daha yüksekse klimanızın verimlilik oranı o kadar daha büyüktür. Yüksek verimli klimalar genelde daha pahalıdır ama bir kaç yıl içinde kendilerini amortisman ederler.


Antibakteriyel Klima Parfümünü Nasıl Kullanırım?


Minyatür iç klima ünitesi biçiminde havanın çekildiği ön ya da üst panjurlara arkasında bulunan iki klipsle iliştirin. Haftalarca rahat, temiz nefes alın. Ürün DÜNYADA - TÜRKİYE’de ilk defa uygulanmış ve patentle koruma altına alınmıştır. Ürünün normal Klima parfümlüsü ise bakımları yapılmış ya da havayı içeriğindeki özellik sonucu temizleyen klimalarda güvenle kullanılabilir.


Klima Parfümü İçeriği Nedir?


Dermax Bact (CP8590), Biberiye Yağı, Lavanta Yağı, Mercanköşk Yağı, Bahçe Nanesi Yağı, Doğal Uçan Yağlar, Koku verici maddeler